3 Şubat 2012 Cuma

Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun...





Efendiler Efendisine Na’t
Kimiler gül deyip ömür boyu gülerler; kimiler gül deyince gül uğruna ölürler!?
Adına gül dediler ve besteler yaptılar gül terennümünde, ilahiler söylediler gül deminde. Aldılar ellerine kalemlerini usta şairler na’t dediler onu anlattılar, siyer dediler hayatını söylediler.
Rabbin alemleri yaratma nedeni oldu. Gül yanağının aksinde anlam buldu eşya ve hayvan. Onun içindir ki ne yana baksa Rasul’den bir iz görür gözler, ne yöne dönse Rasül’ü özler, geceler ve gündüzler.
Elbette hasretini terennümdür kasdımız Efendimizin, cür’etimiz ise içimizin yanışından. Varlığa o iken sebep, hayalinden ya fikrinden, hiç olmazsa adının zikrinden nasıl duralım ayrı!..
Bugün mevlid kandili. En sevilenin sevgilisinin dünya hayatına başladığı ilk gün. Onun doğumuyla nura gark oldu Amine’nin evi. Onun rızkıyla rızıklandı Halime’nin ocağı. Gönüller onun rahmet dolu ruhuyla serinledi o gece. Kabedeki putlar onun gelişiyle serildi yerlere.
Ya Rasulallah! kutlu gelişine yüz bin selam olsun. Nurundandır bütün nurlar. Senin aşkınla yanan gönüllere doğum günün çağlayan ırmak olsun serinletsin. Ey Allah’ın en sevgili kulu (s.a.v.) dünyada ışığımız, rehberimiz oldun, aşk susayan gönüllere yoldaş oldun, gül kokusu senin kokun olmakla şereflendi.
Alemlerin sultanı Hz. Muhammed (s.a.v.) bu günün en kutlu gün olmasına sebep olduğu gibi varlığıyla dünya hayatını da şereflendirdi. Yaradan Rabbimizin adıyla okumayı onun gül kokulu ağzından öğrendik.
Ya Rabbel Alemin senin yüce dinine Hz. Muhammed (s.a.v.) gibi bir peygamberi görevlendirdiğin için sana binlerce kez şükür olsun. Bu kutlu günde gül kokulu sevgiliye Salatu Selamlar olsun.
Netten alıntı.

Merhaba  dostlarım.Hepinizin kandilini kutluyorum.Bugün benim de doğum günüm.Kandilin ve doğum günümün aynı güne denk gelmesi çok güzel...Hayırlı cumalarımız olsun ayrıca.Herkese kucak dolusu sevgilerimle...

7 yorum:

Noblesse dedi ki...

hayırlı kandiller..

Marifetane hobi dedi ki...

Parmaklarımızın arasındaki bereketi duayla yakalamak, sevginin hoşgörünün yolunu duayla aydınlatmak, bağışlanmış olmanın tadına duayla ermek. Bir cennet temennisi. Bir huzur beklentisi. Bir gözyaşı serpintisi. MEVLİT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.

maria dedi ki...

MERHABA
TRIMIT PENTRU ARZU TRANDAFIRI
O MIE DE TRANDAFIRI
LA MULTI ANI !!
FERICIRE


MARI

NASILSIN??
CUM ESTE IN ISTAMBUL??
CAND ESTE ZIUA TA????

lutfiye dedi ki...

şu rahmete bakın ki insanlar bütün azalarıyla günah işlerken sadece diliyle yaptığı tövbeyle affolunuyor.affolunmak dileğiyle hayırlı kandiller arkadaşım

Arzu'nun hobileri dedi ki...

çok teşekkür ederim arkadaşlar.sizinde kandiliniz mübarek olsun.

yurdagül dedi ki...

kandilin mübarek olsun canım arkadaşım sevgilerimi selamlarımı bırakıyorum dualrda buluşmak ümidiyle..

Arzu'nun hobileri dedi ki...

Yurdagülcüm çok sağol canım benim.senin de kandilin mübarek olsun.teşekkür ediyorum güzel arkadaşım.:)